This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.      This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.     024/547-870, 024/547-860    Банијска 67, Суботица

10.11.2022. 19:36 | ПОСЕТА ПОКРАЈИНСКОГ СЕКРЕТАРА ПРОФ. ДР ЗОРАНА МИЛОШЕВИЋА И СВЕЧАНО ОТВАРАЊЕ АМФИТЕАТРА

Покрајински секретар, проф. др Зоран Милошевић, посетио је Високу школу струковних студија за образовање васпитача и тренера у Суботици, где је свечано отворио амфитеатар који је реновиран и адаптиран финансијским средствима Покрајинског секретаријата за високо образовање и научноистраживачку делатност.

“Важно је да Суботица буде квалитетна “адреса”, карактеристична по модерним студијским програмима, као и доброј сарадњи са институцијама које, заправо, и дају смисао струковној едукацији. У овом случају, то су институције у области предшколског васпитања, спортске и здравствене организације. Висока школа у Суботици сјајан је партнер и ми смо ту да помогнемо и у годинама пред нама”, поручио је проф. др Зоран Милошевић, покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност.

Висока школа струковних студија за образовање васпитача и тренера у Суботици, која баштини традицију прве Учитељске школе основане у Суботици далеке 1871. године, а већ четри деценије образује кадрове педагошке струке, сада има и нови, савремени амфитеатар.

“Желимо да се захвалимо на свему што је Покрајина учинила за нас, а то су милионски износи који су инвестирани у нашу установу. Сада смо, на тај начин, добили и нови, савремени амфитеатар. Акредитовали смо пуно студијских програма, а управо је стигао извештај и о успешној акредитацији мастер тренера. Отворили смо и одељење у Тутину. Успешно напредујемо у свим сегментима рада, а не бисмо то могли без свесрдне подшке господина Зорана Милошевића и Покрајине”, каже проф. др Власта Липовац, директорка Високе школе струковних студија за образовање васпитача и тренера у Суботици.

Амфитеатар, који обезбеђује услове за бољи квалитет наставе, адаптиран је уз финансијску подршку Покрајинског секретаријата за високо образовање и научноистраживачку делатност који је у протеклих пет година уложио око 30 милиона динара у повећање енергетске ефикасности и побољшање услова рада.

Висока школа струковних студија у Суботици образује васпитаче деце предшколског узраста, спортске тренере, медицинске сестре, нутриционисте-дијететичаре и пословне информатичаре, а уз теоријска и практична знања, подстиче своје студенте да буду одважни и креативни и да не чекају посао него да сами стварају пословне прилике.

 

 

 

 

Прилози уз обавештење