This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.    024/547-870, 024/547-860    Банијска 67, Суботица

07.07.2017. 11:35 | Потврда партнерства и обостраног уважавања

                         Током обиласка државних високошколских установа у Суботици, покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф др Милошевић посетио је и нашу школу и указао на широк спектар помоћи и подршке коју школа може да очекује у наредном периоду од овог Секретаријата.
        Покрајински секретар је охрабрио руководство школе да ради на модернизацији наставе и наставних учила, да учествује у развојним научноистраживачким пројектима, ради на побољшању свеопште енергетске ефикасности установе и да развија сарадњу са привредом и институцијама које могу имати потражњу за стручним профилима који се образују у нашој школи.


         Коментаришући одзив студената на свим високошколским установама у Суботици, проф др Милошевић је истакао да је делимично задовољан овогодишњим одзивом, као и да је свестан да менаџмент високошколских установа улаже велики напор како би обезбедили конкурентност. Он је нагласио да постоји забринутост због одређених демографских кретања и конкурентности земаља у региону, јер неки студенти се опредељују да студирају на неким другим адресама. Указао је на чињеницу да руководство наше школе чини огроман напор да изађе из кризе како у финансијском смислу, тако и у кадровској консолидацији, и рекао да је руководство на добром путу. Желим да искажем задовољство, јер видим да не седе „скрштених руку“ и да се где год је то могуће тражи веза са привредом. Видим да млади сарадници и колеге које пристижу показују веће интересовање, ми смо спремни да помогнемо преко краткорочних пројеката и одлазака у иностранство на конференције, да пун смисао аутономији универзитета дамо кроз квалитет научно-истраживачке делатности. Све у свему задовољан сам оним што сам видео, јер без обзира на неко објективно постојање кризе и неки субјективни елементи који су допринели у раду неких високошколских институција, превазилазе се унутрашњим напором - рекао је проф. др Милошевић.

Прилози уз обавештење