This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.    024/547-870, 024/547-860    Банијска 67, Суботица

07.11.2018. 13:26 | ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У ЕДУКАТИВНО-ДЕБАТНОМ ПРОГРАМУ ДЕЦА ДЕВЕДЕСЕТИХ

Hartefakt fond организује у оквиру овогодишњег HFestivala, који ће бити одржан од 10. до 16. децембра 2018. године на неколико локација у Београду, едукативно-дебатни програм у склопу пројекта “Деца деведесетих”, а тим поводом позива младе да се пријаве за учешће.

Први део пројекта, серијал Deca devedesetih објављен на Remarker порталу, мапира политичко понашање оних који су одрастали у пост-револуционарној Србији са жељом да идентификује њихове политичке потребе, као и да постави питања с намером да младе покрене на размишљање и друштвени ангажман.

У овој фази програма, Hartefakt позива младе људе (18-28) из Србије и региона да се пријаве да учествују у програму где ће млади имати прилику да науче основу и вештину дебате, да развију критичко мишљење и да се едукују о задатим темама.

Учесници ће бити део онлајн едукативног програма о темама које ће бити обрађиване у оквиру програма, једнодневног тренинга о медијском наступу и дебатовању и серији јавних дебата које ће бити одржане по завршетку програма од 11. до 13. децембра на HFestivalu.

Какав је твој став према мигрантима, женама и слободи говора? Ко су данас припадници угрожених група и како се односимо према њима?

Програм пружа практична знања и вештине аргументације и јавног наступа на различите друштвено-ангажоване теме актуелне у друштву, као и могућност суочавања ставова на неке од ових тема приликом серије јавних дебата.
 
Начин пријављивања:

Потребно је на адресу This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. доставити:
-    Кратко мотивационо писмо и CV
-    по један аргумент на једну од тема: Деца миграната крећу у српске школе;  Жене у Србији су у далеко неповољнијем положају него мушкарци; Хомофобија је дискриминација и хомофобне изјаве не могу се оправдавати слободом говора.

Пријављивање је до 15. новембра 2018. године.

Пројекат је реализован уз подршку Амбасаде Шведске у Београду.

 

Прилози уз обавештење