This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.    024/547-870, 024/547-860    Банијска 67, Суботица

02.11.2018. 10:07 | ПРЕДАВАЊА ПОВОДОМ МЕСЕЦА ПРАВИЛНЕ ИСХРАНЕ ВСОВСУ

Поводом месеца правилне исхране Висока школа струковних студија за образовање васпитача и тренера (нутрициониста и струковних медицинских сестара) организовала је низ предавања у основним школама у Суботици.

Наталија Вуков, дипломирани нутрициониста, која је студије нутриционизма  завршила у  нашој Школи, одржала је два предавања на тему „Правилна исхрана адолесцената“, у ОШ „Боса Милићевић“ у Новом Жеднику.

Предавања је послушало око 60 ученика који су након предавања попунили анкету која упућује на то да су  ученици схватили предавање и да су им основни принципи правилне исхране познати. Међутим, на питање како изгледа њихов уобичајени доручак, одговори упућују на закључак да ученици не примењују стечено знање, јер им је доручак махом некомплетан. Најчешће недостаје хлеб и поврће, а протеина (меса, јаја и сухомеснатих производа) има и превише. Мали број њих у исхрани користи хлеб од целог зрна.

Марина Стантић Малагурски и Ванеса Момчиловић, дипломиране нутриционисткиње које су студије нутриционизма завршиле у нашој Школи,  одржале су, током октобра, неколико предавања интерактивног карактера на српском и мађарском језику за ученике нижих разреда ОШ „Јован Микић“ у Суботици.

Прилози уз обавештење

Пронађите посао који волите и додаћете свакој недељи пет дана.
H. Jackson Brown Jr.


Висока школа струковних студија за образовање васпитача и тренера (нутрициониста и струковних медицинских сестара) из Суботице отвара своја врата за све заинтересоване будуће студенте у среду 20. марта 2019. године са почетком у 10 часова
Заинтересовани будући студенти ће бити у прилици да доживе студентску атмосферу, упознају професоре и запослено особље, да ослушну школски ритам и открију скривене кутке Школе. Програм представљања сваког смера траје од 10 до 11 часова а након тога ће представници Студентског парламента дочекати госте у Студентском кутку и у неформалној атмосфери одговарати на њихова питања.