This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.    024/547-870, 024/547-860    Банијска 67, Суботица

14.05.2018. 14:46 | ПОКРЕНИ ДРУШТВО - Промени своју заједницу 

Главни циљ пројекта је да кроз промоцију активности младих људи покрене јавну дебату о главним питањима и потребама (проблемима) са којима се срећу грађани у локалним заједницама и тиме укључи младе у процес доношења одлукa у тим срединама. Један од основних задатака је да обучени млади активисти идентификују и одаберу главне проблеме у локалним срединама, истраже узроке њиховог настанка и развију акционе планове за њихово решавање које ће представити грађанима путем ТВ наступа/прилога на локалним телевизијама и путем јавне трибине. Најбољи планови ће бити објављени у брошури са акционим плановима.

Посебни циљеви су усмерени на подстицање младих да се активно укључе у процес доношења одлука и промоцију израђених акционих планова у циљу подстицања грађанског активизма.

Учесници пројекта:  25 младих активиста и активисткиња, подједнаке полне заступљености, узраста од 18 до 27 година. (ученици ђачких парламената, активисти невладиних, политичких, студентских, синдикалних, струковних и других организација друштва) али и појединци који желе промене.

 

Обука младих обављаће се путем два једнодневна тренинг семинара у Суботици. Предавачи су: др Лазар Марићевић, Центар за развој Србије и проф. др Слободан Г. Марковић, Факултет политичких наука.

 

          1. семинар

          Израда акционог плана

 

 

2. семинар 

Организациони аспекти стратешког планирања и промоција акционих планова

 

1

Значај активизма у локалној средини

Идентификација и анализа проблема 

 (1,5 часовно интерактивно предавање)

 

1

Стратешко планирање и дефинисање стратешких циљева

(1,5 часовна радионица)

2

Истраживање узрока настанка проблема и проналажење могућих решења

(1,5 часовна радионица)

 

2

Улоге и одговорности чланова тима (1,5 часовна радионица)

 

Пауза (кафа, сок, сендвич)

 

 

Пауза (кафа, сок, сендвич)

3

Израда плана акције за решавање идентификованог проблема

(1,5 часовна радионица)

 

3

Промоција акционих планова у циљу обезбеђивања подршке за њихову реализацију

(1,5 часовна радионица)

 

  1. Рад младих активиста на стварању Акционих планова за решавање идентификованих проблема у локалној заједници на основу датих смерница и у консултацији са ЦРС-ом и локалним координаторима (представницима партнерских НВО).
  2. Презентација Акционих планова за решавање проблема у локалној заједници путем ТВ наступа на локалној телевизији и у локалним штампаним медијима и/или на локалној трибини.

 

Пројекат се спроводи у неколико градова у Републици Србији.

Радионице ће се одржати 2. јуна и 23. јуна. Заинтересовани треба да се јаве на This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. или у библиотеци Школе.

Прилози уз обавештење

Пронађите посао који волите и додаћете свакој недељи пет дана.
H. Jackson Brown Jr.


Висока школа струковних студија за образовање васпитача и тренера (нутрициониста и струковних медицинских сестара) из Суботице отвара своја врата за све заинтересоване будуће студенте у среду 20. марта 2019. године са почетком у 10 часова
Заинтересовани будући студенти ће бити у прилици да доживе студентску атмосферу, упознају професоре и запослено особље, да ослушну школски ритам и открију скривене кутке Школе. Програм представљања сваког смера траје од 10 до 11 часова а након тога ће представници Студентског парламента дочекати госте у Студентском кутку и у неформалној атмосфери одговарати на њихова питања.