ABOUT US - VSOVSU

  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.    024/547-870, 024/547-860    Банијска 67, Суботица

Предавање “Спорт као превенција болести”

Description

Висока школа струковних студија за образовање васпитача и тренера из Суботице организује предавање за грађане на тему “Спорт као превенција болести” које ће се одржати у Библиотеци Високе школе струковних студија за образовање васпитача и тренера (Банијска 67) у понедељак 21. маја са почетком у 17 часова. Предавање ће одржати предавач Школе др Душко Д. Симић .

Улаз је слободан.

Спорт има важну улогу у свим подручјима људског живота. Телесна активност позитивно утиче на усвајање здравог начина живота, унапређује здравље и квалитет живота. Спорт је данас медиј којим се шире поруке мира, једнакости и пријатељства међу људима. Редовна телесна активност један је од кључних чинилаца здравог живот. Немогуће је набројати све позитивне аспекте телесне активности, али без сумње неке од њих су: унапређење здравља и квалитета живота, продужује очекивано трајање живота и смањује ризик за хроничне незаразне болести, као што су болести срца и крвних судова, шећерна болест, малигне болести и сл. Неке од тема које ће се обрађивати током предавања су: повезаност вежбања, здравља и кондиције, здрав утицај вежбања на срце, вежбање и повољан утицај на мозак, утицај вежбања на регулисање телесне тежине,  дозирање вежбања.

Др Душко Д. Симић је предавач на Високој школи струковних студија за образовање васпитача и тренера у Суботици. Аутор и коаутор научних радова „Спортске науке и здравље“ и других радова на тему спорта и физичке културе.

Location information

Висока школа струковних студија за образовање васпитача и тренера

Country
Република Србија
City
24000 Суботица
Street
Банијска 67
Url
http://www.vsovsu.rs

Comments