This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.    024/547-870, 024/547-860    Банијска 67, Суботица

Како да чувамо нашу планету?

Description

Поводом дана планете Земље (22. априла), Висока школа струковних студија за образовање васпитача и тренера из Суботице  у сарадњи са еколошком организацијом ЦЕКОР организује предавање: ,,Како да чувамо нашу планету?,, у циљу подизања свести о важности очувања животне средине.

Предавање ће одржати Наташа Ђерег, председница ЦЕКОР-а у четвртак  19. априла 2018. године у 18 часова у Библиотеци Високе школе струковних студија за образовање васпитача и тренера (Банијска 67).

Улаз је слободан и добродошли су сви грађани!

Проблем загађивања животне средине непрекидно се повећава. Узроци су, са једне стране, у непрекидном повећању броја становника на Земљи, односно смањивању расположивог животног простора за сваку јединку понаособ, а са друге стране у непрекидном повећању потреба за природним богатствима за тако многобројно становништво.

ЦЕКОР је независна, непрофитна, невладина организација која се бави политикама у области заштите животне средине и одрживог развоја кроз активно деловање и праћење процеса доношења одлука, спровођења закона, стратегија и пројеката и њиховог утицаја на заједницу. ЦЕКОР се нарочито залаже за поштовање еколошких и социјалних права.  Активности ЦЕКОР-а укључују у рад грађане, домаће и међународне институције, медије и доносиоце одлука. Заједно са својим партнерима раде на унапређењу квалитета живота и здравља грађана, очувању природних ресурса и животне средине кроз кампање заговарања и лобирања, едукације, истраживање, информисање, обавештавање, мобилизацију, консултације, пилот пројекте, правну заштиту и примену права кроз алате непосредне демократије како би се будућим генерацијама оставила здрава животна средина и дале једнаке шансе за развој.   


Поводом дана планете Земље (22. априла), Висока школа струковних студија за образовање васпитача и тренера из Суботице  у сарадњи са еколошком организацијом ЦЕКОР организовала је  предавање: ,,Како да чувамо нашу планету?,, у циљу подизања свести о важности очувања животне средине.

Предавање је одржала Наташа Ђерег, председница ЦЕКОР-а у четвртак  19. априла 2018. године која је изнела  застрашујуће чињенице о еколошкој несвести човечанства, те подсетила присутне да свако може да спаси планету поштујући правила и чувајући  природу око себе. 

Шта свако може да уради:

 1. Пластичне кесе замени платненим.
 2. Искључи електричне уређаје кад их не користиш.
 3. Увек затвори воду док переш зубе, бријеш се или наносиш гел за туширање– тако ћеш потрошити мање воде.
 4. Уместо пластичних чаша користи стаклене. Избегавај пластичне тањире, посуде и прибор за јело, а користи оне обичне који се перу.
 5. Обичне батерије замени онима које се пуне.
 6. Уместо папирних убруса користи кухињске крпе.
 7. Разврставај отпад и одлажи га у предвиђене контејнере.
 8. Купуј локално.
 9. Шетај, вози бицикл или иди аутобусом.
 10. Купуј органску храну која није третирана хемикалијама или средства за хигијену која носе ознаку да су од природних састојака (јер у себи немају штетне састојке за које не знамо када ће се и хоће ли се моћи разградити једном кад дођу у воду).
 11. Засади годишње бар једно дрво или узгајај кућне биљке ако живиш у згради јер оне утичу на прочишћавање ваздуха.
 12. Шири даље еколошку свест!

 

Location information

Висока школа струковних студија за образовање васпитача и тренера

Country
Република Србија
City
24000 Суботица
Street
Банијска 67
Url
http://www.vsovsu.rs

Пронађите посао који волите и додаћете свакој недељи пет дана.
H. Jackson Brown Jr.


Висока школа струковних студија за образовање васпитача и тренера (нутрициониста и струковних медицинских сестара) из Суботице отвара своја врата за све заинтересоване будуће студенте у среду 20. марта 2019. године са почетком у 10 часова
Заинтересовани будући студенти ће бити у прилици да доживе студентску атмосферу, упознају професоре и запослено особље, да ослушну школски ритам и открију скривене кутке Школе. Програм представљања сваког смера траје од 10 до 11 часова а након тога ће представници Студентског парламента дочекати госте у Студентском кутку и у неформалној атмосфери одговарати на њихова питања.