This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.    024/547-870, 024/547-860    Банијска 67, Суботица

Предавање : “Моћ односа”

Calendar
Календар догађаја
Date
25.04.2018 18:00
Author
ВСОВСУ

Description

Висока школа струковних студија за образовање васпитача и тренера из Суботице у сарадњи са Фамилyлаб Србија из Новог Сада организује предавање “Моћ односа” током ког ће бити представљена едукација “Моћ односа” те ће се разговарати о релационим компетенцијама и зашто је њихов развој значајан у раду са децом и младима.

Предавање ће се одржати у Вртићу Мали таленти (Браће Радић 3, Суботица) у среду, 25. априла 2018. године са почетком у 18 часова.

Улаз је слободан.

Овај сусрет је намењен свима који се у свом раду сусрећу са децом и младима (васпитачима, учитељима, наставницима, педагозима, психолозима, социјалним радницима, студентима завршних година факултета хуманистичких наука и др.)

Данас се суочавамо са педагошким изазовом који у прошлости није постојао: деца имају другачији статус у друштву; њихов однос са одраслима више не карактерише страх - или барем не би требало. Савремена истраживање мозга бацају ново светло на процесе учења и рада са децом и младима, она нам показује да деца под притиском не могу да уче и да критика штети. Да би се развијала и напредовала, деци су потребни односи са одраслима засновани на равноправном достојанству. Али често деца се суочавају са одраслима који су одрасли у култури послушности. Ови одрасли, као деца, најчешће нису искусили поштујуц́е односе и не могу се ослонити на сопствена искуства која би им била од помоц́и у контакту са децом. Професионалци се сусрећу са нужношћу да се уче вештинама грађења односа. Деци су потребни одрасли који су спремни да преузму одговорност за себе и за квалитет односа са децом.

Причаћемо о томе шта је релациона компетенција, зашто је она важна и како нам њен развој може помоћи у следећим сферама професионалног живота:

  • Побољшање вештина комуникације 
  • Развој вештина препознавања и разумевања личних емоције и реакције
  • Развој вештина самоконтроле и управљања сопственим емоцијама, реакцијама и понашањем 
  • Развој вештина препознавања осећања других и разумевања њихових понашања 
  • Проактивност у деловању
  • Унапређивање социјалних вештина, емпатије, преговарања, учествовања у тимском раду.

Ауторке и реализоторке програма су Ивана Мушкиња, спец. психосоцијалног приступа у социјалном раду, породична саветница системске породичне терапије, представница Фамилyлаб Србија, доц. др Светлана Лазић, педагог, професорка струковних студија на Високој школи струковних студија за образовање васпитача у Новом Саду; Центар за развој потенцијала деце и младих ’’Плаy’’, Нови Сад и Катарина Мајкић, педагог, трансакциона аналитичарка –саветница, практичарка недирективне терапије игром; Центар за развој потенцијала деце и младих ’’Плаy’’, Нови Сад.

Пронађите посао који волите и додаћете свакој недељи пет дана.
H. Jackson Brown Jr.


Висока школа струковних студија за образовање васпитача и тренера (нутрициониста и струковних медицинских сестара) из Суботице отвара своја врата за све заинтересоване будуће студенте у среду 20. марта 2019. године са почетком у 10 часова
Заинтересовани будући студенти ће бити у прилици да доживе студентску атмосферу, упознају професоре и запослено особље, да ослушну школски ритам и открију скривене кутке Школе. Програм представљања сваког смера траје од 10 до 11 часова а након тога ће представници Студентског парламента дочекати госте у Студентском кутку и у неформалној атмосфери одговарати на њихова питања.